Joop de Kler

Loopbaanprofessional


Weesperzijde 78 2h
1091 EJ Amsterdam

info@joopdekler.nl
06 46 24 40 43

Wie ben ik?

‘Mijn leven is zijn eigen gang gegaan en heeft mij van alles opgeleverd, dat ik nooit had kunnen en durven vermoeden.’ (Annejet van der Zijl)

Ik ben een doorgewinterde loopbaanprofessional die mensen en organisaties in staat stelt hun ware potentieel te ontplooien. Dat doe ik door middel van loopbaanbegeleiding, (management)coaching, trainingen, workshops en opleidingen voor (loopbaan)professionals. Ik ben gecertificeerd bij het Career Management Institute (CMI-C) waar ik tevens als mentor aan verbonden ben. Naast mijn werkzaamheden doe ik een promotieonderzoek naar ‘werk en engagement’.

Als loopbaanprofessional ben ik toegewijd aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen, in relatie tot hun levensloop en loopbaan. Daarbij doe ik een beroep op ieders verbeeldingskracht, zonder de realiteit uit het oog te verliezen.

Mijn aanpak kenmerkt zich door compassie, eenvoud en mildheid. Ik maak gebruik van een zelf ontwikkelde  methodische aanpak. Deze bestaat uit een grote diversiteit aan modules, instrumenten, ondersteund met praktische en theoretische informatie over zelfverkenning, visieontwikkeling, marktverkenning en -benadering. Hiermee kan voor elk traject maatwerk geleverd worden.

Met vallen en opstaan heb ik gedurende mijn levensloop en loopbaan geleerd om trouw te worden aan mijn persoonlijke waarden, drijfveren en affiniteit met ‘the human factor’. Evenals invulling te geven aan mijn verlangens en het onthullen van mijn talenten. Dat wil ik ook voor anderen betekenen, door het leveren van een betekenisvolle bijdrage aan de ontwikkeling en het bestaansrecht van mens en organisatie.

Voordat ik in 1978 aan de slag ging als freelance trainer, docent en coach, was ik vormingswerker, beeldend kunstenaar, fotograaf, uitzendkracht en elektricien. In 1988 studeerde ik af als andragoloog aan de UvA.

Sinds 1995 ben ik werkzaam als loopbaanprofessional. Tot 1998 werkte ik bij Phoenix Loopbaanadviseurs. Daarna richtte ik samen met drie collega’s Alites Adviesgroep op. Vanaf 2003 was ik er directeur-grootaandeelhouder. Eind 2013 heb ik het eigenaarschap van Alites overgedragen. Sindsdien ben ik daar een van de netwerkpartners (www.alites.nl).